‘Behoefte aan kledingbank in Reimerswaal’

Kledingbank-Zeeland-Reimerswaal-Large-702x336RILLAND – In samenwerking met de gemeente Reimerswaal realiseert Kledingbank Zeeland op 23 en 24 oktober een mobiel uitgiftecentrum in de Oude Vlietberg in Rilland. Ruim honderdzestig Reimerswalers hebben een uitnodiging gekregen om gratis zo goed als nieuwe kleding te komen uitzoeken bij de mobiele kledingbank Reimerswaal.

Winkel

“Binnenkomen was een drempel, maar de ontvangst prima”, schrijft een bezoeker in het gastenboek. De kledingbank in Middelburg viert volgend jaar haar vijfjarig jubileum. De stichting voorziet mensen in armoede van kleding. Die is vooral afkomstig van donaties van particulieren en restpartijen uit het bedrijfsleven. “Vanuit de sociale teams kregen wij te horen dat er veel armoede heerst binnen Reimerswaal. De gemeente heeft behoefte aan een mobiele kledingbank”, vertelt beleidsmedewerker maatschappelijke zorg van de gemeente Reimerswaal, Ingrid Brilleman. De gemeente kwam terecht bij Stichting Kledingbank Zeeland. “Na het eerste bezoek waren we gelijk enthousiast, het oogt echt als een winkel en de kleding is van goede kwaliteit.”

Inleveren

De uitstraling van het uitgiftecentrum in de Oude Vlietberg zal net als de kledingbank in Middelburg lijken op een gezellige kledingwinkel inclusief pashokjes. “Mensen hebben vaak een verkeerd beeld bij de kledingbank, bij ons kan men in een prettige ontspannen sfeer gratis shoppen. De kleding is nieuw of bijna niet gedragen”, zegt Trudi de Pooter (foto, links), die het project in Reimerswaal coördineert. “Er zijn steeds meer mensen die kleding niet meer kunnen betalen. Wij willen graag iets voor deze mensen doen.

Bron: Reimerwaalse & Kapelse Internet Bode, 6 oktober 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *