Bergen werkt aan ‘persoonlijke aanpak’ van armoedebestrijding

knmaasdrieBERGEN | Armoede is meer dan een financieel probleem. Het kan leiden tot sociale problemen, zorgen en stress. Armoede is een ingewikkeld probleem en vraagt om een persoonlijke aanpak. “Daarom zet de gemeente Bergen (L) in op een vernieuwde manier van armoedebestrijding, waarbij we actief mensen de weg wijzen naar mogelijkheden om uit de armoede te komen. We maken daarbij ook actief gebruik van de kracht van de lokale samenleving”, aldus wethouder Lia Roefs (PK Bergen).

“Wij willen dat alle inwoners van onze gemeente deel uit kunnen maken van de samenleving. Gezond, actief en ongeacht hun financiële situatie”, vervolgt Roefs. Daarom heeft de gemeente Bergen (L) het beleidsplan ‘SamenWerken tegen armoede’ ontwikkeld. Dit plan is gebaseerd op de grondpijlers: preventie, participatie en het bieden van een passend vangnet. Netwerken creëren en verbindingen leggen, is hierbij essentieel, zodat inwoners weer actief mee kunnen doen in de maatschappij. De gemeente biedt hierbij een helpende hand door samen met inwoners oplossingen te zoeken, die passen bij de individuele situatie en mogelijkheden. Dit kan via
werk. De belangrijkste weg uit de armoede is namelijk werk, betaald of onbetaald. “Want werken is meer dan alleen geld verdienen. Het geeft waardering, structuur, sociale contacten en voldoening”, licht Roefs toe.
Als blijkt dat ondanks alle ondernomen acties financiële steun noodzakelijk is, biedt de gemeente een vangnet.

Bron: Kliknieuws De Maas Driehoek, 18 februari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *