CDA Apeldoorn: 55-plusser in bijstand moet kunnen bijverdienen

de stentorAPELDOORN – Inwoners van Apeldoorn ouder dan 55 jaar die in de bijstand zitten, moeten via een ‘minibaan’ geld kunnen bijverdienen. Dat zegt CDA Apeldoorn en de politieke partij vraagt nu of burgemeester en wethouders hiermee een proef willen doen.

“Vakbond CNV heeft een voorstel gedaan om werkzoekenden 55-plussers meer kansen te geven op de arbeidsmarkt, zij heeft hierover onder andere met onze fractie contact opgenomen”, zegt het CDA in een persbericht. “In een interview in een landelijk dagblad van vorige week vrijdag heeft Piet Fortuin, vicevoorzitter CNV- vakmensen, zijn voorstel toegelicht. Het toekomstbeeld van 55-plussers die een bijstandsuitkering hebben, is uiterst somber. Dit kan veranderen als de bijstand wordt omgezet in een participatie-inkomen en de betrokkene in de gelegenheid wordt gesteld maximaal 700 euro per maand bij te verdienen door middel van een minibaan. Het participatie-inkomen is hetzelfde bedrag als de bijstand, maar dan zonder verplichtingen. Voor deze regeling zouden landelijk 200.000 mensen in aanmerking komen”, aldus het CDA.

De CDA-fractie ziet deze mogelijkheid als opstap naar een volledige baan, maar ook om deze groep ouderen meer perspectief te bieden op werk. “Tegelijkertijd kan het ook dienen als een gewenning voor werkgevers. Ook de Tweede Kamer heeft inmiddels groen licht gegeven voor meer experimentele ruimte in het participatiebudget. Wellicht is het voorstel van de CNV een beter alternatief voor cursussen en trainingen ten behoeve van deze doelgroep.”

Bron: dS: de Stentor, 17 november 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *