ChristenUnie en SP: ‘Kosten voor urgentieaanvraag woning soms een drempel’

dichtbijALMERE – De ChristenUnie en de SP hebben het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de bijdrage van 50 euro die moet worden betaald voor een urgentieaanvraag voor een huurwoning. ,,Voor sommige inwoners is dit een te hoge drempel”, menen de fracties.  

,,De toewijzing van urgenties binnen Almere wordt verzorgd door Het Vierde Huis. De aanvraag kost 50 euro en dat moet via iDEAL betaald worden”, aldus Roelie Bosch-Nijeboer van de ChristenUnie en Frans Mulckhuijse van de SP. ,,Wij hebben signalen gekregen dat deze kosten voor sommige kwetsbare en niet-draagkrachtige personen, zoals bijvoorbeeld een 65-jarige vrouw met slechte gezondheid die al lang op een wachtlijst staat, een onneembare drempel zijn om een urgentieverklaring aan te vragen, terwijl er wel grond zou zijn voor een urgentieverklaring. Via Het Vierde Huis of Woningnet is geen uitzonderingsregeling beschikbaar voor mensen die geen 50 euro kunnen missen.”

Hardheidsclausule

Hoewel de ChristenUnie en de SP begrijpen dat een zekere drempel nuttig is om de aanvraag van urgentie-aanvragen te beperken, vragen zij zich af of er voor niet-draagkrachtige personen geen hardheidsclausule kan komen.

Bron: Dichtbij: Almere, 7 januari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *