Einde oefening voor kleding- en voedselbank Moerwijk Den Haag, buurtbewoners zijn blij

omroepwestNa jaren gesteggel is er maandagochtend definitief een einde gekomen aan de particuliere kleding- en voedselbank in de Haagse wijk Moerwijk. De liefdadigheidsinstelling moest per 30 september een andere ruimte vinden, omdat er in het pand aan het Westhovenplein vlooien en muizen zouden zitten. Een andere ruimte vinden, is niet gelukt.
Met tranen in haar ogen staat Greetje Beumer te kijken naar de rekken met kleding die voor deur van haar kleding- en voedselbank staan. Al jaren wordt er vanuit de buurt een hetze gevoerd, zegt Beumer. ‘Ze zeggen dat ik mezelf probeer te verrijken’, stamelt Beumer. ‘Maar ik wil het alleen maar goed doen.’

(…)

Ondertussen heeft ook de Haagse politiek zich in de discussie gemengd. Lex Kraft van Ermel van Groep de Mos wil de zaak in de gemeenteraad bespreken. ‘Volgens mij zijn al deze aantijgingen nog lang niet bewezen en zijn het slechts verdachtmakingen’, zegt het raadslid. ‘Wat ik vooral heel erg vind, is dat de mensen die afhankelijk zijn van de voedsel- en kledingbank nu de dupe worden van dit conflict.

Bron: Omroep West, 19 september 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *