Hoogheemraadschap Delfland niet onder de indruk van protesten; kwijtschelding minima wordt afgeschaft

hoogheemraadschapvandelfland_fcWethouder Rabin Baldewsingh verklaarde zelfs de oorlog aan het Hoogheemraadschap Delfland, maar die is niet onder de indruk van de protesten. De kwijtschelding van de zuiveringsheffing voor mensen met een minimuminkomen wordt definitief afgeschaft. Tot nu toe konden huishoudens die van de bijstand moeten rondkomen gebruikmaken van de kwijtscheldingsregeling.

“Ik vind het niet kunnen dat in deze moeilijke tijd waar heel veel mensen moeite hebben de touwtjes aan elkaar te knopen het Hoogheemraadschap zonder overleg zo’n maatregel zomaar oplegt”, zei Baldewsingh. “Het getuigt van onbehoorlijk bestuur als je de regio op zo’n manier probeert te pakken. Dit betekent oorlog en wij zullen er als gemeenten van de arbeidsmarktregio Haaglanden alles aan doen om dit van tafel te krijgen.” Bij de veragdering van het Hoogheemraadschap werd donderdag voor de deur gedemonstreerd door tientallen mensen, maar ook dat maakte geen verschil.

Het Hoogheemraadschap zegt vorig jaar 9,3 miljoen euro aan inkomsten mis te zijn gelopen, doordat de heffing van zo’n 50,000 huishoudens werd kwijtgescholden. Als daar niets aan wordt gedaan zou dat de komende tijd jaren zelfs oplopen naar negentien miljoen euro, zegt Delfland. De kwijtschelding wordt nu in twee jaar geleidelijk afgeschaft.

Bron: Den Haag FM, 19 november 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *