Jetta Klijnsma: de voedselbank zal nooit verdwijnen

1limburgStaatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is trots op de vele vrijwilligers van de voedselbank.

Dat zegt ze in het L1-programma AvondGasten. 

Niks extra’s

Klijnsma gaat over armoedebestrijding. Volgens haar is de voedselbank op dit moment noodzakelijk voor mensen die in de financiële problemen raken. “We hebben in Nederland een sociaal vangnet. Je kunt het net redden van je uitkering, maar dan heb je helemaal niks extra’s. Gelukkig kunnen deze mensen terecht bij organisaties zoals de voedselbank.”

Actievoeren

L1 voert sinds maandagochtend actie voor de voedselbank. Het doel is om tot en met volgende week donderdag zoveel mogelijk houdbare producten in te zamelen. Inleveren kan onder meer bij de L1-studio in Maastricht in de filialen van Albert Heijen. Ook andere regionale omroepen zamelen producten in. Vorig jaar werden ruim 121.000 spullen ingezameld.

Voorkomen

“Voor de toekomst is het belangrijkste om te voorkomen dat voedselbanken nodig zijn. Het zou geweldig zijn als dat uiteindelijk lukt, maar we moeten niet vergeten dat we net uit een economische crisis komen.”

Bron: 1Limburg, 7 december 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *