Kinderombudsman maakt zich zorgen om de situatie van arme kinderen in Enschede

tubantiaENSCHEDE – Van verschillende kanten heeft de Kinderombudsman verontrustende berichten over armoede in Enschede ontvangen, zo schrijft de Kinderombudsman in een mail aan de gemeenteraad en het college.

Zo zou het kindpakket niet beschikbaar zijn voor alle kinderen die het nodig hebben. Het kindpakket bevat een bedrage voor nieuwe kleding, schoolreisjes of zwemlessen. Totaal 880 aanvragen voor ouderbijdragen en 890 aanvragen voor schoolreisjes zouden door de gemeente zijn afgewezen. Ook zou er bij de kledingbank een gebrek zijn aan winterkleding, schoeisel, ondergoed en spijkerbroeken.

Nieuwe kleding

“Het kindpakket houdt niet in dat de kinderen zich moeten melden bij de Kledingbank voor tweedehands kleding”, zo staat in de mail. “De bedoeling is juist dat er vouchers worden verstrekt, zodat een kind met een ouder nieuwe kleding en schoenen kan kopen. Daarnaast zou de voorziening voor kleding slechts beschikbaar zijn voor 500 kinderen. Hierdoor vallen veel andere arme kinderen die kleding nodig hebben buiten de boot.”

Bron: Tubantia, 7 februari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *