Kinderrechten in Nederland verslechterd: ‘Zorgen over kansen kind’

rtlVan de tweede plek op de wereldranglijst, naar plek 13. Nederland gaat veel minder goed om met de rechten van kinderen, volgens de internationale kinderrechtenorganisatie KidsRights.

De organisatie heeft vandaag een nieuwe zogenoemde KidsRights Index gepubliceerd. Op de index staan 163 landen. De jaarlijkse ranglijst geeft weer hoe kinderrechten wereldwijd worden nageleefd en hoe landen zich inzetten om de rechten van kinderen te verbeteren.

De daling van Nederland komt vooral door de beoordeling die Nederland kreeg van het Kinderrechtencomité van de Verenigde Naties. Zo presteert Nederland minder goed op twee van de zeven punten waar op beoordeeld wordt: faciliterende wetgeving en beschikbaar budget.
Kinderen in armoede

Oprichter Marc Dullaert van KidsRights: “We maken ons zorgen over kinderen in Nederland die in armoede leven en over bezuinigingen die ook gevolgen hebben voor gezinnen met een minimuminkomen. 390.000 kinderen leven onder de armoedegrens. Als Nederland niet beter z’n best doet, geven ouders armoede door aan kinderen en hebben ze geen echte toekomst.”

Bron: RTL Nieuws, 13 juni 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *