Klijnsma wil advies over armoedebeleid kinderen

bbDe Sociaal Economische Raad en het Sociaal en Cultureel Planbureau gaan het kabinet adviseren over een samenhangend beleid om armoede onder kinderen aan te pakken. Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma gezegd.

Motie SP

Aanleiding was een motie van de SP in de Eerste Kamer die gesteund werd door onder meer haar eigen partij de PvdA, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie. De VVD en PVV stemden tegen. In de motie wordt Klijnsma opgeroepen tot zo’n onderzoek, omdat ondanks inspanningen en extra geld het aantal kinderen dat in armoede opgroeit nog steeds stijgt. Volgens Klijnsma zit bij de SER en het SCP veel expertise en is het een goed idee om die te bundelen.

Dullaert

Eerder dit jaar besloot ze ook al om Kinderombudsman Marc Dullaert een vervolgonderzoek in te laten stellen naar hoe gemeenten het bestrijden van armoede onder kinderen aanpakken. Dit naar aanleiding van Kamervragen over een artikel in Binnenlands Bestuur waaruit bleek dat er grote verschillen zijn tussen gemeenten in de mate waarin kinderen ondersteund worden. Ze wil weten of het beleid dat gemeenten voeren wel zoden aan de dijk zet.

Bron: BB: Binnenlands Bestuur, 23 maart 2016

Een gedachte over “Klijnsma wil advies over armoedebeleid kinderen”

  1. En?? Wat is nu (d.d. 28-7-2016) de stand van zaken m.b.t. armoe onder kinderen?? Wordt ik eindelijk geholpen met het financiële deel van de kinceren hun opvoeding??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *