Moskee helpt Voedselbank

De Stad Gorinchem web_0x0De Süleyman Çelebi moskee heeft besloten om de gorcumse Voedselbank te steunen met een bijdrage van 600 euro per jaar. Hiertoe is op 19 mei een overeenkomst ondertekend tussen de bestuurders van beide stichtingen. 

De stichtingen hopen de samenwerking indien mogelijk te versterken, bijvoorbeeld bij werving van vrijwilligers. Aydin Arpaci, voorzitter van de moskee, prijst de werkzaamheden die de gorcumse Voedselbank levert: “De Voedselbank, die al sinds 2004 bestaat, vervult een waardevolle en noodzakelijke rol in de maatschappij. Armoede is immers helaas een voldongen feit dat niet geheel uit te sluiten is. Daarom heeft het moskeebestuur besloten om een financiële bijdrage te leveren waarmee de Voedselbank nog een stapje vooruit kan doen. Het gaat hier overigens om gemeenschapsgeld dat de moskee op haar beurt genereert uit giften en donaties van haar leden”. Daarmee kan gesteld worden dat deze steun vooral wordt gedragen door Turkse gemeenschap uit Gorinchem en omstreken.

De Voedselbank kan iedere hulp gebruiken en is erg blij met deze steun, die naast financiële ook een symbolische waarde heeft. Daarover zegt Aad Schravendeel, bestuurslid bij de Voedselbank, het volgende: “Het feit dat de moskee deze steun uitspreekt onderstreept de gemeenschapszin in onze stad.

Bron: De Stad Gorinchem, 23 mei 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *