Nog even over die mantelzorgboete

retecoolDe ‘Kostendelersnorm AOW’, waardoor de AOW wordt gekort als je bijvoorbeeld bij je kinderen gaat wonen zodat die voor je kunnen zorgen, aka de Mantelzorgboete, die komt er niet. Wel. Niet. Wel. Niet. Geen idee: de PvdA is over dit onderwerp zo schizofreen als een LSD-verslaafde papegaai in een hippie-commune in San Francisco.

Op 19 september beweert namelijk minister Dijsselbloem dat de korting, officieel uitgesteld tot 2018, er niet komt. Dat is nogal een bonte uitspraak als de gehele PvdA-fractie 2 DAGEN (!!!) eerder tegen een motie van 50-plus heeft gestemd om de mantelzorgboete definitief van tafel te vegen. Bevraagd over deze makitadraaitolpolitieke jazzmoves, antwoord verantwoordelijk Staatssecretaris Jetta Klijnsma onder andere:

Daarnaast zien wij — en zagen dat ook in juni — dat in de jaarschijf 2016 oudere Nederlanders te maken krijgen met een stapeling van nieuw beleid. Ook dat heeft ons ertoe gebracht om de invoering van de kostendelersnorm in de AOW uit te stellen tot 1 januari 2018. Het kabinet stelt de kostendelersnorm in de AOW uit tot 1 januari 2018.

Joh. In juni al? Daar werd uitvoerig voor gewaarschuwd in twee-duizend-dertien!

Bron: Retecool, 9 oktober 3015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *