Oproep: Veelbelovende, innovatieve praktijken schuldhulpverlening

PL31-logo-66mm-zwart-1424791243Platform31 is voor onderzoek op zoek naar veelbelovende innovatieve praktijken van schuldhulpverlening. Deadline voor aanmelding: 1 november. 

In de afgelopen jaren nam de schuldenproblematiek flink toe. Naar schatting 1 op de 6 huishoudens heeft dusdanig grote financiële problemen dat zij die (bijna) niet zonder hulp van derden kunnen oplossen. Crediteuren, schuldhulpverlening, wijkteams en andere betrokken partijen worstelen met de vraag hoe ze op een effectieve en efficiënte wijze invulling kunnen geven aan het voorkomen en aanpakken van schulden. Veelal levert de huidige aanpak onvoldoende op. Regels en gewoonten staan soms in de weg.

Aanbod

Platform31 zoekt nu,om de praktijk te inspireren en verder te helpen, veelbelovende innovatieve praktijkvoorbeelden gericht op het voorkomen, verminderen, stabiliseren en/of oplossen van schuldenproblematiek. De voorbeelden mogen variëren van vereenvoudiging van werkprocessen tot nieuwe creatieve aanpakken binnen bestaande wet- en regelgeving.

Roeland van Geuns en Nadja Jungmann van het Gilde Vakmanschap zullen de meest aansprekende 6-8 praktijken beschrijven op relevante aspecten en voorzien van commentaar gebaseerd op hun brede kennis over schuldenpreventie en curatie. De resultaten krijgen een plek in een publicatie, die begin 2016 uitkomt.

Bron: Platform31, 22 oktober 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *