Pakjesavond met een laag inkomen; stichtingen spelen voor hulpsint

Sinterklaas wordt volop gevierd, voor ouders met een laag inkomen kan dat een lastige tijd zijn. Zoals bij het gezin van Sylvana Klaasen uit Breda. Ze moet rondkomen van 80 euro per week. “Als ik het verlanglijstje van mijn zoon zie, denk ik wel even van: o jee.”

Organisaties die zich bezighouden met het inzamelen van speelgoed en cadeaubonnen voor kinderen in armoede, zien een enorme toename in het aantal aanvragen voor een ondersteuning bij Sinterklaas.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er vorig jaar zo’n 277.000 kinderen in gezinnen met een laag inkomen, zoals dat van Sylvana. Voor haar gezin is de decembermaand ieder jaar een pittige tijd. “Wij hebben een jongen van 8 jaar en een meisje van vijftien maanden. De oudste gelooft heilig in Sinterklaas. Op zijn verlanglijstje stonden dit jaar een gitaar en Playmobil.”

Mensen met een laag inkomen kunnen zichzelf niet aanmelden om in aanmerking te komen voor een extraatje met Sinterklaas. Vaak gaat dat via Jeugdzorg of een bewindvoerder, iemand met inzicht in de financiële situatie.

Lees het hele artikel op: NOS.nl