Platform Delen Achter De Duinen: “Armoede is een veelkoppig monster”

Henk-Baars-150x150De gemeente Den Haag besteedde dit jaar ruim 62 miljoen euro aan armoedebestrijding in de stad. Dit geld gaat onder andere naar toeslagen voor mensen die in de bijstand zitten. 

Het platform Delen Achter De Duinen (DADD) maakt zich vooral zorgen over stadsgenoten die net boven het minimum verdienen. “Vroeger spraken wij over de armoedeval. Je krijgt een baan aangeboden en dan ga je geld verdienen. Als dat een laagverdienende baan is, bijvoorbeeld bij de post. Dat is dan lager dan je uitkering. Dat kan zomaar 180 of 200 euro zijn. Dat betekent dat deze mensen in feite werkende armen zijn”, zegt Henk Baars, voorzitter bij Delen Achter De Duinen op Den Haag FM.

Ook geeft Henk Baars aan dat armoede een veelkoppig monster is en onder andere invloed heeft op allerlei zaken. De woordvoerster van wethouder Rabin Baldewsingh meldt aan het AD, dat sommige werkenden erop achteruit gaan, maar dat voor het overgrote deel van de huishoudens dat niet geldt. “We verzachten heel veel, maar alles compenseren gaat niet.”

Bron: Den Haag FM, 7 december 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *