Provincie investeert 1,4 miljoen in armoedebestrijding

westerwoldeactueelGRONINGEN – De provincie Groningen trekt de komende jaren opnieuw geld uit voor de bestrijding van armoede.

Het gaat om een bedrag van 90.000 euro per jaar van 2016 t/m 2019. Daarnaast gaat naar Humanitas, de Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds jaarlijks een subsidie van in totaal 160.000 euro.
Dit jaar nog krijgt Kledingbank Maxima 4.900 euro voor een winkel in Groningen. Ook trekt de provincie deze collegeperiode 100.000 euro per jaar uit voor asielzoekers. Het geld is bestemd voor projecten die zorgen voor een zinvolle tijdsbesteding, zoals sport en cursussen.

Kledingbank Maxima

De winkel van de Kledingbank wordt op 1 maart 2016 geopend, zo is de planning. Maxima Groningen heeft een nauwe samenwerking met de Voedselbank Groningen. Mensen die klant zijn van de Voedselbank Groningen kunnen bij Maxima Groningen komen winkelen. De bezoekers zijn afkomstig uit de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Het gaat om ongeveer 650 huishoudens en in totaal om ongeveer 2.000 mensen, waarvan 600 jonger dan 18 jaar.

Werkervaring

De vrijwilligers bij Maxima zijn mensen zonder werk; op deze wijze doen ze weer werkervaring op.

Bron: Westerwolde Actueel, 15 december 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *