Schulden van jongeren opkopen? Niet in Tilburg

brabantsdagbladTILBURG – Moet je de schulden opkopen van jongeren die zwaar in de financiële problemen zitten? Den Haag vindt van wel. Die gemeente start een fonds’ om een gedeelte van de gemaakte schulden kwijt te schelden. In ruil hiervoor moeten jongeren de schoolbanken in of aan het werk. Lukt dat laatste niet, dan wacht ‘vrijwilligerswerk’. In Tilburg zien ze die aanpak niet zitten. 

De gemeente vindt het goed dat jongeren met schulden geholpen worden, maar mist de prikkel om in de toekomst geen schulden meer aan te gaan. „Jongeren moeten er lering uit trekken en hun koopgedrag aanpassen. Anders heb je kans dat ze opnieuw vervallen in het oude gedrag en nieuwe schulden opbouwen”, aldus een woordvoerster.

In Tilburg loopt sinds twee jaar de aanpak Fix Up Your Life. Bij schuldhulpverlening lopen jonge medewerkers rond die zich specifiek met de groep jongeren bezig houden. Zij volgen trainingen om vervolgens met ondersteuning van schuldhulpverlening te werken aan het oplossen van de schuldenproblematiek.

Bron: BD: Brabants Dagblad, 30 mei 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *