Stichting Anfean: op de bres tegen armoede in de regio

actief-media1KOOTSTERTILLE – De oude sporthal aan de van Harinxmastraat in Kootstertille is gevuld met dozen en tassen vol met spullen. Drie vrouwen zijn druk bezig met het scheppen van orde in de chaos. De spullen zijn voor Stichting Anfean, die hulp biedt aan iedereen die dat nodig heeft en het elders niet kan krijgen. 

De drie vrouwen zijn Erma Bosma, de vrouw achter de stichting, en vrijwilligers Kristine van der Meulen en Jenny Zwep. Wat maakt het nodig dat zij hier in de warmte tussen de bergen speelgoed en kleding staan? Tegenwoordig heeft elke grote plaats wel een voedselbank, en overal zijn er voorzieningen voor mensen waar het even niet zo goed mee gaat: kleding- en speelgoedbanken, diverse minimaregelingen en zelfs crisisopvang. Echte armoede lijkt daardoor niet meer nodig te zijn.

Toch ziet Erma Bosma, de vrouw achter stichting Anfean, vaak schrijnende gevallen. “Dat komt omdat sommige minsken krekt bûten alle regels falle”, legt ze uit. “Minsken sûnder sosjaal fangnet, dy’t ek net yn oanmerking komme foar in noadfoarsjenning. Minsken dy’t krekt wat te folle sinten ha om terjochte te kinnen by de fiedselbank. Of minsken dy’t twa wiken wachtsje moatte oant harren oanfraach goedkard is. Yn dy twa wiken sitte se dus wol sûnder iten.”

Bron: Actief media, 19 augustus 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *