Stille Actie tegen Verarming en Verrijking

stilte-actie-tegen-verarming-en-verrijking2Stilte Actie – Wanneer?:
– Elke derde dinsdag van de maand
– In juli en augustus is er geen Stilte Actie i.v.m. Tweede Kamer reces.
– In september de 3e woensdag i.v.m. Prinsjesdag

Stilte Actie – Waar?:
– Plein in Den Haag (vlakbij Binnenhof achter de Tweede Kamer) 13.00 uur

Stilte Actie – Waarom?:
Armoede is nog steeds een schande, er klopt geen barst van. Steeds wordt het opnieuw uitgevonden en telkenmale wordt de ernst aangetoond, maar helpen doet het maar weinig. Hoe hou je het gevecht vol?

De permanente aandacht die nodig is om werkelijk iets te veranderen, breng je niet op door alleen je verzoeken in te dienen bij kamerleden of andere zaakwaarnemers.

Een andere actie, van stilte, van ingehouden woede zonder nog meer woorden is nodig. Daar is innerlijke kracht voor nodig. Die hebben we allemaal.

Stilte Actie – Hoe?:
We lopen zwijgend om de gebouwen heen, een weg van de lange adem. We vormen een kring of rij van stilte bij de twee ingangen van de Tweede Kamer en vlakbij de ingang van het Binnenhof. Op eenvoudige borden en folders leggen we uit waarom we er iedere keer weer zijn. Door iets wits te dragen laten we zien dat we verbonden zijn. Reiskosten kunnen eventueel vergoed worden voor wie het zelf niet kan betalen en er geen mogelijkheid is de kosten te declareren. Grote declaratie-bedragen graag even telefonisch aanvragen. Iedereen moet kunnen deelnemen!

Contact:
– Madeline Andringa: 078-6317861
– Norga Simons: 070-5117530
– Henk Baars: 06-41170229
wezijnhetzat@hotmail.com
www.armekant-eva.nl/projecten/stilteactie.html

Om deze actie te kunnen uitvoeren is uw financiële steun nodig, uw steun.
U kunt uw steentje bijdragen door uw bijdrage over te maken op rekening 9516845 van STEK, stichting voor Stad en Kerk te Den Haag (o.v.v. Stilteactie)

platform van 60 organisaties