Symposium Vroegsignalering en preventie van schulden en armoede

christelijk nieuwsStaatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is op 12 oktober hoofdgast en spreker op een symposium van SchuldHulpMaatje Nederland in Delft. Het thema is ‘vroegsignalering en preventie van schulden en armoede’.

Een effectieve aanpak om schulden te voorkomen staat momenteel volop in de schijnwerpers. Staatssecretaris Klijnsma heeft het in 2014 als speerpunt in haar beleid genoemd voor de bestrijding van de nog steeds toenemende schuldenproblematiek.

De wethouder van Delft, de heer S. Brandligt zal tijdens het symposium een toelichting geven op zijn ervaringen met de SchuldHulpMaatjes in zijn stad. Ook komt een inwoonster uit Delft, samen met haar SchuldHulpMaatje aan het woord om een beeld te geven van de dagelijkse werkelijkheid van mensen met schulden.

Met het symposium wil SchuldHulpMaatje het belang benadrukken van samenwerking tussen de verschillende (hulp)organisaties rondom mensen met schulden en de overheid. Zowel lokaal als landelijk. De specifieke werkwijze van SchuldHulpMaatje en de praktijk in Delft staan centraal tijdens het symposium. Delft was één van de vijf steden die in 2010 als eerste aansloten bij SchuldHulpMaatje.

Bron: Christelijk nieuws, 8 oktober 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *