Utrechtse politiek verdeeld over nieuw armoedebeleid

rtv-utrecht-logo-150x150UTRECHT – De Utrechtse politiek is verdeeld over het nieuwe armoedebeleid dat de gemeente donderdag presenteerde. De structurele extraatjes die minima nu nog krijgen, verdwijnen vanaf 2016. Daarmee hoopt de gemeente mensen te stimuleren weer aan het werk te gaan.
De VVD vindt het nieuwe armoedebeleid een goede stimulans. Vicefractievoorzitter Judith Tielen: “Het goede is dat er alleen ondersteuning is als het echt nodig is. De grote vraag is of de armoedeval voldoende wordt gedekt.”

VUILNIS

De Partij van de Arbeid maakt zich vooral zorgen over de afschaffing van extraatjes die mensen met een laag inkomen nu nog krijgen. De gemeente hoopt juist dat het afschaffen hiervan ervoor zorgt dat mensen weer aan het werk gaan. Raadslid Ruben Post vindt dat niet realistisch. “Je moet er alles aan doen om mensen aan het werk te krijgen, maar er is altijd een groep die niet werkt. We hadden een sociaal beleid in Utrecht, dat wordt door deze coalitie bij het vuilnis gezet.”

Bron: RTV Utrecht, 18 september 2015

Een gedachte over “Utrechtse politiek verdeeld over nieuw armoedebeleid”

  1. Maar natuurlijk, er bestaat geen armoede in Nederland! Laat die werklozen eens wat doen! Er is werk genoeg. Onze economie is gezond! Stimuleer ze door hen minder te geven!!! Dat is pas ‘sociaal’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *