Veel kinderen in Scheveningen groeien op in armoede

schevnieuwsBijna één op de vier kinderen uit Den Haag en Scheveningen groeit op in armoede.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De SP in de Haagse gemeenteraad slaat alarm ”Dit is geen tegenslag meer, maar een aanslag op het leven van die kinderen” zegt fractieleider Bart van Kent.

Er bestaan in Den haag veel regelingen voor arme mensen, maar die werken volgens van Kent niet voldoende. ”Den Haag heeft tientallen miljoenen euro’s op de plank liggen. Er moet nu een plan komen om ervoor te zorgen dat dat naar die kinderen gaat.” aldus de fractieleider.

Groep de Mos is op z’n zachts gezegd boos. Raadslid Lex Kraft van Ermel: “Eén op de vier kinderen kan minder meedoen aan allerlei activiteiten die wel zijn weggelegd voor hun leeftijdsgenoten. Geen schoolreis, minder sport, weinig vakantie en ongezonde voeding. En dat allemaal dankzij het feit dat de zogenaamd sociale coalitiepartijen, de PvdA en de Haagse Stadspartij, de verkeerde keuzes maken”

Het raadslid gaat verder..”Zij kiezen er niet voor om de bestaande problemen op te lossen, maar importeren met het binnenhalen van meer asielzoekers nog meer problemen in een al overbelaste stad met onder meer 45.000 werklozen, zo’n 70.000 mensen onder de armoedegrens en 25.000 mensen in de bijstand. De PvdA en de Haagse Stadspartij kozen voor een peperduur cultuurpaleis aan het Spui, in plaats van mensen in nood de helpende hand te bieden. Hiervoor moeten zij zich kapot schamen”.

Bron: Scheveningsnieuws, 11 mei 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *