Verpletterend toch verzekerd! – Marcel Slockers

medisch_contact_logo1Ik ben eigenlijk gewoon een stalker. Ik ben doodordinair een zorgverzekeraar gaan stalken vanwege Peter die onverzekerd te pletter viel. Ik schreef over hem in mijn blog Tijd voor Ruttecare. Hoe hij van zes hoog naar beneden sprong en al zijn belangrijke gewrichten brak. Ik heb verpletterend nieuws over Peter die te pletter viel!
Peter brak zijn heup, knieën, enkels en enkele ribben en wervels. Hij had een dubbele klaplong en bloed onder zijn schedel. Hoe dat kwam? Hij raakte werkloos en zegde zijn huis op, omdat hij te trots was om een uitkering aan te vragen. Zonder adres geen zorgverzekering. Zonder zorgverzekering geen insuline. Zonder insuline kans op een delier. In een delier verwond je jezelf soms levensgevaarlijk. Peter viel en was bijna dood. Maar operaties gingen aanvankelijk niet door, omdat hij niet verzekerd was. Moest hij kreupel door het leven?

Gelukkig is Peter een fantastische vent en een doorzetter. Na een strijd van een geweldig traumateam en met een goed revalidatietraject begon Peter knap te herstellen.

Jammer voor Peter dat Nederland mensen zonder adres onverzekerd maakt. Jammer dat de 36.000 euro aan dbc-kosten door het ongeval voor de start van de verzekering niet werd verzekerd door een nieuwe verzekeraar. En de oude verzekeraar zei doodleuk dat de verzekering was beëindigd, omdat er geen adres meer was. Aardige maatschappelijk werkers deden hun stinkende best voor Peter bij de zorgverzekeraars. Helaas zonder succes.

Er zat niets anders op. Ordinair doormailen en -bellen met de mentaliteit van een stalker. Met een kop van ik houd niet op. Met een kanon aan mails de wereld stalken om als straatdokter de weeffouten in de samenleving te herstellen.

Bron: Medisch Contact, 28 april 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *