Verslag GroenLinks thema-avond over Armoede in Den Haag

Op 27 november organiseerde de werkgroep Sociaal van GroenLinks Den Haag een thema-avond over Armoede in Den Haag. Op deze inspirerende avond dachten werkgroepleden samen met ondernemers, wetenschappers, ervaringsdeskundigen en hulpverleners na over hoe we samen kunnen zorgen voor een eerlijker en socialer Den Haag. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst.

Voorzitter Nancy van der Putten van de werkgroep Sociaal van GroenLinks heette de 55 belangstellenden welkom en benadrukte dat deze avond niet de ideeën van GroenLinks centraal staan, maar de aanpak van armoede in onze stad.

Er waren inleidingen door Jaswina Bihari-Elahi, die vanuit haar onderzoek naar armoede in stadsdeel Laak aangaf hoe belangrijk het is dat mensen hun waardigheid behouden en niet bevoogdend worden behandeld. Juist door schaamte en angst hun zelfbeschikking te verliezen stellen mensen hun hulpvraag soms wel 5 jaar uit.
Henk Baars, voorzitter van Delen achter de Duinen, benoemde enkele knelpunten in de schuldhulpverlening: te lange wachtlijsten, administratieve rompslomp, aansluiting uitkering op tijdelijke banen, de hoge woonlasten, het wantrouwen.
Tussendoor vertelde Joost van Onzichtbaar Den Haag over zijn ervaringen als dakloze met schulden.

Lees hier het volledige verslag: GroenLinks Den Haag