“Ik ben niet beperkt genoeg”, heet het manifest dat maatschappelijke organisaties vandaag aan minister Schouten (Armoedebeleid en Participatie) overhandigen. Hiermee vragen ze aandacht voor het buitensluiten van een deel van de mensen met een arbeidsbeperking op de arbeidsmarkt.

Onder meer Start Foundation, JongPIT, CNV Jongeren, Onbeperkt aan de Slag en Ieder(in) sloegen de handen ineen om verhalen te verzamelen over buitensluiting. Die werden voorgelegd aan de doelgroep zelf en deskundigen, en gezamenlijk werden oplossingen bedacht. Vandaag wordt het verslag van die knelpunten en oplossingen aan de minister overhandigd.

 

‘Niet dezelfde kans’

“Door de huidige wetgeving krijgt niet iedereen in Nederland dezelfde kans”, zegt Erik Rouw van Start Foundation. “Er zit een groep mensen thuis die heel graag wil werken. Dit speelt al jaren, door de huidige arbeidskrapte wordt het probleem alleen zichtbaarder.”

Om hoeveel mensen het gaat is lastig te bepalen, de organisaties zeggen het in hun achterban veel tegen te komen. Ze gaan uit van honderdduizenden mensen.

 

Lees het hele artikel op NOS.nl