Het kabinet ziet dit jaar af van een extra bedrag van 500 euro voor de lage en middeninkomens. Dat melden GroenLinks en PvdA in de Tweede Kamer.

De reden van het kabinet om de wens van PvdA en GroenLinks niet in te willigen, is volgens die twee partijen dat zo’n regeling en het bereiken van de juiste burgers moeilijk uitvoerbaar zijn. Ook zou het om een te groot bedrag gaan waardoor de staatsschuld verder oploopt.

De linkse oppositiepartijen stelden tijdens het Kamerdebat over de Voorjaarsnota voor om mensen die nu ook al zorgtoeslag krijgen, een ‘najaarstoeslag’ van 500 euro te geven.

 

Betaalbaar

Premier Rutte zei ernaar te willen kijken, maar wees erop dat zo’n toeslag technisch ingewikkeld is en het wel betaalbaar moet zijn. GroenLinks en de PvdA dachten aan een heffing voor bedrijven die het juist beter doen door de oorlog in Oekraïne en de stijgende prijzen.

 

Lees het hele artikel op NOS.nl