Er zijn steeds minder mensen met een betalingsprobleem, meldt het Bureau Krediet Registratie (BKR). Eind augustus kampten ruim 538.000 mensen met een betalingsachterstand van meer dan twee maanden die bij het BKR stonden geregistreerd. Een jaar geleden waren dit er 632.000. Ook het aantal mensen met kredieten nam af.

Onder jongeren is er wel een toename.

Er wordt hierbij gekeken naar consumptieve kredieten hoger dan 250 euro, zoals persoonlijke leningen, telefoonkredieten of hypotheken. Als een krediet twee maanden na dato nog niet is betaald, wordt het een betalingsprobleem, zegt het BKR.

Het BKR spreekt van een opvallende, aanhoudende daling in een tijd van inflatie en hoge energieprijzen. “De berichten over de inflatie en koopkracht stemmen somber. Toch zien wij dit nog niet terug in onze cijfers. Het lijkt erop dat mensen nog steeds in staat zijn hun leningen en vaste lasten op tijd de betalen”, zegt Peter van den Bosch, bestuursvoorzitter van het BKR.

De daling begint wel af te nemen. Maar ook in het derde kwartaal van dit jaar is geen groei in betalingsproblemen te zien.

 

Lees het hele artikel op NOS.nl